Oltással kapcsolatos kérdések

Hol található az orosházi oltópont?

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben a Könd utcai szakrendelő melletti védőnői szolgálat helyiségében található az oltópont.

Mikor van nyitva az orosházi oltópont?

A Magyar Kormány által meghirdetett “Oltási akcióhét” ideje alatt, 2021. november 22-e és december 5-e között az oltópontok a hét minden napján 7-19 óra között tartanak nyitva.

Az orosházi oltóponton kizárólag az alábbi napokon és időpontokban vehetik fel az oltásokat.

 • Hétfő – 11:00-18:30
 • Kedd – 07:00-14:30
 • Szerda – 11:00-18:30
 • Csütörtök – 07:00-14:30
 • Péntek – 07:00-14:30
 • Szombat – 07:00-14:30
 • Vasárnap – ZÁRVA

Időpont és regisztráció nélkül is kaphatok oltást?

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében november 22-e, hétfő és december 5-e vasárnap között “Oltási akcióhetet” szerveznek az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontjain is. Ezen napokon az oltóhelyek Orosházán is reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva, ebben az időszakban megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várjuk a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL IS JÖHET BÁRKI, DE IDŐPONTTAL GYORSABB

Ebben az időszakban az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a kormányhivatal munkatársai és a kórházi adminisztrátorok az oltóponton végzik.

Fontos hangsúlyozni, hogy aki időpont nélkül érkezik, azok regisztrációja és oltása érkezési sorrendben történik, így itt felmerülhet hosszabb várakozás.

Azoknak, akik már felvették az első vagy a második oltásukat, tehát korábban már regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalást javasoljuk akár a második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

OLTÁSOK TÖBBFÉLE VAKCINÁVAL

Az “Oltási akcióhéten” ötféle vakcina – Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm – lesz elérhető. Az első oltásnál az AstraZeneca kivételével a vakcinák fajtája szabadon választható, a másodiknál az elsővel megegyezőt kapnak, a harmadiknál az országos ajánlásnak megfelelően az oltóorvos dönti el, melyik oltóanyag adható.

ÍME AZ OROSHÁZI OLTÓPONTOK BEOSZTÁSA

A korábban regisztrált és időpontra érkezők a Könd utcai szakrendelő bejárata mellett található védőnői oltóponton kapják az oltást. Várakozni a szakrendelő előtti kék sátorban lehet.

A regisztráció és időpont nélkül érkezők a szakrendelő főbejárata előtt felállított barna katonai sátorban, vagy amellett kell várakozzanak, amíg egy kórházi dolgozó vagy ott szolgálatot teljesítő katona nem szólítja be őket. A szakrendelő földszinti lépcsőházában történik majd a regisztráció, ezt követően a T1-es oltóponton, a nőgyógyászati ultrahang helyiségében kapják meg az oltást, majd az előcsarnokban kell várakozni.

A korábban regisztráltak a www.eeszt.gov.hu oldalon foglalhatnak időpontot, amihez a TAJ szám és a születési dátum szükséges. Az oltásra kérjük, hozza magával a TAJ-kártyáját, a személyi igazolványát, a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, az előző oltásainak igazolását, valamint, lehetőség szerint, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról.

Kérjük az oltásra érkezőket, hogy az ehhez szükséges dokumentumokat lehetőség szerint otthon töltsék le és nyomtassák ki, ezzel is gyorsítva a regisztrációs folyamatot.

 • első oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide
 • 12-18 évesek részére szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide
 • harmadik oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a szakrendelő előtti területen gépjárművel parkolni tilos, a forgalmat folyamatosan rendőrök és katonák felügyelik majd!

Köszönjük, hogy a szabályok betartásával segítik munkánkat!

Lehet-e regisztrálni és időpontot foglalni a kórházban?

Nem!

Regisztrálni és időpontot foglalni a koronavirus.gov.hu weboldalon lehet.

Aki szeretné beoltatni magát, de nincs internet hozzáférése, vagy nehézséget okoz számára a regisztráció, az keresse az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárat a Kossuth utcán, a Petőfi Művelődési Központ első emeletén. A könyvtárosok segítenek végigmenni a folyamaton, forduljanak hozzájuk bizalommal!

A REGISZTRÁCIÓHOZ SZÜKSÉGES ADATOK:

 • Név
 • Lakcím
 • Életkor
 • E-mail cím (ha nincs, ott helyben készítenek)
 • Telefonszám
 • TAJ szám

A részletekről a +36 68 413-696-os telefonszámon, vagy a konyvtar@justhvk.hu és a justhvk@gmail.com email címen érdeklődhetnek.

Hogyan tudok regisztálni az 1. oltásra?

Az első oltáshoz előzetes regisztráció és időpontfoglalás szükséges. Oltásra regisztrálni a vakcinainfó oldalán, ide kattintva lehet.

FONTOS!

A regisztráció után nem tud azonnal időpontot is foglalni az oltásra, ehhez várni kell 2-3 napot. Ezt követően az oltásra időpontot foglalni ide kattintva lehet.

Hogyan tudok időpontot foglalni az 1. oltásra?

Amennyiben már megtörtént a regisztráció, ide kattintva tud idpontot foglalni.

Az oltásra kérjük, hogy vigyék el a hozzájáruló nyilatkozatot, első oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide.

Hogyan vehetem fel az elmaradt 2. oltást?

Alapesetben a második oltás időpontjáról az első oltás alkalmával tájékoztatja Önt az oltópont.

Az elmaradt második körös oltás időpontfoglalására azoknak van lehetősége, akik az első oltásukat már megkapták itthon, viszont a második oltásukat még nem vették fel a vakcinához meghatározott várakozási időn túli időpontig.

Célszerű az olthatóság, valamint az oltási időablakok vonatkozásában a háziorvossal is egyeztetni.

Az elmaradt második körös oltások pótlását már kizárólag az online időpontfoglaló rendszeren keresztül lehet igényelni. A rendszer a TAJ szám alapján beazonosítja a személyt, aki csak olyan típusú vakcinára foglalhat második oltást, amilyennel az első oltás történt.

Az orosházi Dr. László Elek Kórházban a Könd utcai szakrendelő bejárata melletti, védőnői szolgálat helyiségeiben kialakított oltóponton előre összeállított, napi lista alapján végzik kollégáink az oltásokat.

Az elmaradt második oltásra jelentkező személy a vakcina kártyáját és egy újonnan kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot hozzon magával.

Kiknek ajánlott kiemelten a 3. oltás?

Az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése indokolttá teszi, hogy megerősítsék azok immunvédelmét, akik korán, az elsők között kapták meg az oltást, ezért Magyarországon is lehetőség van a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételére, ami önkéntes és ingyenes.

KINEK AJÁNLOTT KIEMELTEN A HARMADIK OLTÁS?

A harmadik oltás beadása különösen ajánlott az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, és a legyengült immunrendszerű betegeknek annak érdekében, hogy megerősítsék védettségüket a delta vírusvariánssal szemben is.

Milyen vakcinákkal történik a 3. oltás?

Azt, hogy ki milyen típusú oltóanyagot kap harmadik oltásnak, a szakmai ajánlást figyelembe véve az oltóorvos dönti el a helyszínen. A szakmai ajánlás szerint aki első két oltásnak vektorvakcinát kapott, az elölt vírust tartalmazó vagy mRNS-vakcinát kaphat emlékeztetőül és fordítva. Erőteljesebb immunválasz várható ugyanis attól, ha egy más hatásmechanizmussal működő vakcinát adnak emlékeztető oltásnak.

Az is lehetséges ugyanakkor, hogy kontrainidkáció (ellenjavallat) esetén valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt.

Első és második oltásra használt vakcina Harmadik oltásra javasolt vakcina
AstraZeneca (vektorvakcina) Pfizer, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca
Janssen (vektorvakcina) Pfizer, Moderna, Sinopharm, Janssen
Moderna (mRNS) Sinopharm, Janssen, AstraZeneca, Moderna
Pfizer (mRNS) Sinopharm, Janssen, AstraZeneca, Pfizer
Sinopharm (inaktivált) Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm
Szputnyik (vektorvakcina) Pfizer, Moderna, Sinopharm, Szputnyik

Ki és hogyan tud időpontot foglalni a 3. oltásra?

Jelenleg csak az a 18 év feletti személy fog tudni a 3. oltásra időpontot foglalni, akinek eltelt legalább 4 hónap a második oltástól számítva és mindkét oltását Magyarországon kapta meg. (Az egydózisú Janssen vakcina esetében az első oltástól számítják a 4 hónapot).

Az online időpontfoglaló ide kattintva érhető el.
Aki nem tud interneten foglalni, a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását.

A harmadik oltásra történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a fenti kritériumoknak megfelelnek. Az időpontfoglalóba a TAJ-számuk és a születési idejük beírásával tudnak belépni.

Milyen dokumentumok kellenek az oltásokhoz?

Nagyban segíti a munkát, ha az oltási hozzájáruló nyilatkozatokat otthon letölti, kinyomtatja és már kitöltve hozza magával az oltásokra.

 • első oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide
 • 12-18 évesek részére szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide
 • harmadik oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide.

Az oltásra kérjük, hozza magával a TAJ-kártyáját, a személyi igazolványát, a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, az előző oltásainak igazolását, valamint, lehetőség szerint, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról.

A 3. oltás beadásának ténye a védettséget igazoló mobilalkalmazásban is látható lesz, mind a magyar védettségi igazolvány, mind pedig az EU-s Covid igazolás esetében.

Mit kell tudni a mobilos oltási igazolásról?

Az EESZT mobilalkalmazás segítségével igazolható a COVID-19 betegség elleni védőoltások megléte. Az applikáció az érintett azonosítását követően – az EESZT-ből szerzett adatok alapján – igazolja a koronavírus elleni védettségét. A mobilalkalmazás az oltott nevét, az érintett TAJ-számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát jeleníti meg.

Hogyan igényelhetek angol nyelvű oltási igazolást?

Azoknak, akik 2021. május 19-e előtt kapták meg a koronavírus elleni oltást és külföldre utaznának, szükségük van egy kétnyelvű oltási igazolásra. Ezt a kórház mellett a háziorvos is kiállíthatja, írjuk, mit kell ehhez tenni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében a külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, koronavírus elleni oltási igazolást bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató – a választott háziorvos is – kiállíthat az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. Tehát az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet kétnyelvű oltási igazolást kizárólag az általa beoltott személyek részére állít ki!

Igazolást kiadni kizárólag az eredeti oltási dokumentum alapján, az NNK honlapjáról letöltött, az oltott személy részéről minden adatot tartalmazó (előre kitöltött), kinyomtatott oltási igazolás nyomtatvány esetén áll módunkban.A nyomtatvány a linkre kattintva tölthető le: https://www.nnk.gov.hu/…/OLT%C3%81SI%20IGAZOL%C3%81S…

Az igazolás az alábbi helyen és időpontokban vehető át:
Helyszín: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza, védőnői oltópont (5900, Orosháza, Könd utca 59. a szakrendelő bejárata mellett).
Időpont: hétfőtől-péntekig 8-12 óra között.

Akik második oltásra érkeznek, a fent leírtak szerint, előre kitöltött nyomtatványt szíveskedjenek magukkal hozni a kétnyelvű igazolás kiállítása érdekében.Kérjük, hogy az igazolást egy lapra, kétoldalasan nyomtassák ki, mert csak így fogadják el az ellenőrzéskor.

Skip to content