Oltással kapcsolatos kérdések

Hol található az orosházi oltópont?

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben a Könd utcai szakrendelő melletti védőnői szolgálat helyiségében található az oltópont.

Az 5-11 éves gyermekek a szakrendelő földszintjén, a gyermekorvosi rendelők melletti oltóponton kapják meg a védőoltást. Ide a szakrendelő Könd utcai főbejáratán keresztül lehet eljutni. A tájékozódást táblákkal segítjük és az ajtóban szolgáltatot teljesítő katonák is segítenek, amennyiben szükséges.

Mikor van nyitva az orosházi oltópont?

Az orosházi oltóponton kizárólag az alábbi napokon és időpontokban vehetik fel az oltásokat.

 • Hétfő – ZÁRVA
 • Kedd – 12:00-18:00 (csak regisztrációval rendelkezőknek, illetve gyermek oltás)
 • Szerda – ZÁRVA
 • Csütörtök – ZÁRVA
 • Péntek –07:00-19:00 (regisztráció nélküli oltási nap)
 • Szombat – ZÁRVA
 • Vasárnap – ZÁRVA

Lehet-e regisztrálni és időpontot foglalni a kórházban?

Nem!

Regisztrálni és időpontot foglalni a koronavirus.gov.hu weboldalon lehet.

Aki szeretné beoltatni magát, de nincs internet hozzáférése, vagy nehézséget okoz számára a regisztráció, az keresse az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárat a Kossuth utcán, a Petőfi Művelődési Központ első emeletén. A könyvtárosok segítenek végigmenni a folyamaton, forduljanak hozzájuk bizalommal!

A REGISZTRÁCIÓHOZ SZÜKSÉGES ADATOK:

 • Név
 • Lakcím
 • Életkor
 • E-mail cím (ha nincs, ott helyben készítenek)
 • Telefonszám
 • TAJ szám

A részletekről a +36 68 413-696-os telefonszámon, vagy a konyvtar@justhvk.hu és a justhvk@gmail.com email címen érdeklődhetnek.

Hogyan tudok regisztrálni az 1. oltásra?

Az első oltáshoz előzetes regisztráció és időpontfoglalás szükséges. Oltásra regisztrálni a vakcinainfó oldalán, ide kattintva lehet.

FONTOS!

A regisztráció után nem tud azonnal időpontot is foglalni az oltásra, ehhez várni kell 2-3 napot. Ezt követően az oltásra időpontot foglalni ide kattintva lehet.

Hogyan tudok időpontot foglalni az 1. oltásra?

Amennyiben már megtörtént a regisztráció, ide kattintva tud idpontot foglalni.

Az oltásra kérjük, hogy vigyék el a hozzájáruló nyilatkozatot, első oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide.

Hogyan vehetem fel az elmaradt 2. oltást?

Alapesetben a második oltás időpontjáról az első oltás alkalmával tájékoztatja Önt az oltópont.

Az elmaradt második körös oltás időpontfoglalására azoknak van lehetősége, akik az első oltásukat már megkapták itthon, viszont a második oltásukat még nem vették fel a vakcinához meghatározott várakozási időn túli időpontig.

Célszerű az olthatóság, valamint az oltási időablakok vonatkozásában a háziorvossal is egyeztetni.

Az elmaradt második körös oltások pótlását már kizárólag az online időpontfoglaló rendszeren keresztül lehet igényelni. A rendszer a TAJ szám alapján beazonosítja a személyt, aki csak olyan típusú vakcinára foglalhat második oltást, amilyennel az első oltás történt.

Az orosházi Dr. László Elek Kórházban a Könd utcai szakrendelő bejárata melletti, védőnői szolgálat helyiségeiben kialakított oltóponton előre összeállított, napi lista alapján végzik kollégáink az oltásokat.

Az elmaradt második oltásra jelentkező személy a vakcina kártyáját és egy újonnan kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot hozzon magával.

Kiknek ajánlott kiemelten a 3. oltás?

Az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése indokolttá teszi, hogy megerősítsék azok immunvédelmét, akik korán, az elsők között kapták meg az oltást, ezért Magyarországon is lehetőség van a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételére, ami önkéntes és ingyenes.

KINEK AJÁNLOTT KIEMELTEN A HARMADIK OLTÁS?

A harmadik oltás beadása különösen ajánlott az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, és a legyengült immunrendszerű betegeknek annak érdekében, hogy megerősítsék védettségüket a delta vírusvariánssal szemben is.

Milyen vakcinákkal történik a 3. oltás?

Azt, hogy ki milyen típusú oltóanyagot kap harmadik oltásnak, a szakmai ajánlást figyelembe véve az oltóorvos dönti el a helyszínen. A szakmai ajánlás szerint aki első két oltásnak vektorvakcinát kapott, az elölt vírust tartalmazó vagy mRNS-vakcinát kaphat emlékeztetőül és fordítva. Erőteljesebb immunválasz várható ugyanis attól, ha egy más hatásmechanizmussal működő vakcinát adnak emlékeztető oltásnak.

Az is lehetséges ugyanakkor, hogy kontrainidkáció (ellenjavallat) esetén valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt.

Első és második oltásra használt vakcina Harmadik oltásra javasolt vakcina
AstraZeneca (vektorvakcina) Pfizer, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca
Janssen (vektorvakcina) Pfizer, Moderna, Sinopharm, Janssen
Moderna (mRNS) Sinopharm, Janssen, AstraZeneca, Moderna
Pfizer (mRNS) Sinopharm, Janssen, AstraZeneca, Pfizer
Sinopharm (inaktivált) Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm
Szputnyik (vektorvakcina) Pfizer, Moderna, Sinopharm, Szputnyik

Ki és hogyan tud időpontot foglalni a 3. oltásra?

Jelenleg csak az a 18 év feletti személy fog tudni a 3. oltásra időpontot foglalni, akinek eltelt legalább 4 hónap a második oltástól számítva és mindkét oltását Magyarországon kapta meg. (Az egydózisú Janssen vakcina esetében az első oltástól számítják a 4 hónapot).

Az online időpontfoglaló ide kattintva érhető el.
Aki nem tud interneten foglalni, a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását.

A harmadik oltásra történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a fenti kritériumoknak megfelelnek. Az időpontfoglalóba a TAJ-számuk és a születési idejük beírásával tudnak belépni.

Mit kell tudni az 5-11 év közötti gyermekek oltásáról?

A szabály szerint minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás nem ajánlott.

ELSŐ A REGISZTRÁCIÓ

Az oltás felvételéhez elsőként regisztrálni kell a gyermeket a vakcinainfo.gov.hu oldalon, a regisztrációs űrlap ide kattintva érhető el.

A szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt email címmel rögzíthetik a gyermeket. Egy email címről egy gyermeket lehet rögzíteni és fontos kitétel, hogy csak az ötödik életévet betöltött gyermek regisztrálható érvényesen!

A regisztráció érvényesítése, a megadott adatok hitelességének ellenőrzése 1-3 napot vehet igénybe.

REGISZTRÁCIÓ UTÁN JÖHET AZ IDŐPONTFOGLALÁS

Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették. A gyermeküket már érvényesen regisztrált szülők az EESZT időpontfoglalóban tudnak időpontot foglalni ide kattintva. Ezen az oldalon a gyermek TAJ-számával és születési dátumával tudnak belépni a szülők, majd  ezt követően tudják választani a gyermek oltásához a legmegfelelőbb időpontot és kórházi oltópontot.

Az 5-11 éves gyermekek esetében a vakcina nem választható, az időpontfoglaló kizárólag a gyermekoltáshoz használható Pfizer-Biontech vakcinát ajánlja fel.

A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes.

HOL TALÁLHATÓ A GYERMEKEK OLTÓPONTJA?

A gyermekek a szakrendelő földszintjén, a gyermekorvosi rendelők melletti oltóponton kapják meg a védőoltást. Ide a szakrendelő Könd utcai főbejáratán keresztül lehet eljutni. A tájékozódást táblákkal segítjük és az ajtóban szolgáltatot teljesítő katonák is segítenek, amennyiben szükséges.

Az oltást minden esetben gyermekorvosok adják be, ami után a kötelezően előírt 30 perces várakozási időt a szakrendelő földszinti várójában kell eltölteni.

Az oltásra kérjük, hozza magával a gyermek TAJ-kártyáját, a személyi igazolványát, a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amit ide kattintva tud letölteni.

A gyermekek oltására Orosházán minden kedden, csütörtökön és szombaton van lehetőség.

Milyen dokumentumok kellenek az oltásokhoz?

Nagyban segíti a munkát, ha az oltási hozzájáruló nyilatkozatokat otthon letölti, kinyomtatja és már kitöltve hozza magával az oltásokra.

 • első oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide
 • 12-18 évesek részére szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide
 • harmadik oltás felvételéhez szükséges dokumentum letöltéséhez kérjük, kattintson ide.

Az oltásra kérjük, hozza magával a TAJ-kártyáját, a személyi igazolványát, a kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, az előző oltásainak igazolását, valamint, lehetőség szerint, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról.

A 3. oltás beadásának ténye a védettséget igazoló mobilalkalmazásban is látható lesz, mind a magyar védettségi igazolvány, mind pedig az EU-s Covid igazolás esetében.

Mit kell tudni a mobilos oltási igazolásról?

Az EESZT mobilalkalmazás segítségével igazolható a COVID-19 betegség elleni védőoltások megléte. Az applikáció az érintett azonosítását követően – az EESZT-ből szerzett adatok alapján – igazolja a koronavírus elleni védettségét. A mobilalkalmazás az oltott nevét, az érintett TAJ-számát, az oltás idejét, a fertőzéssel szembeni védettség tényét vagy annak hiányát jeleníti meg.

Hogyan igényelhetek angol nyelvű oltási igazolást?

Azoknak, akik 2021. május 19-e előtt kapták meg a koronavírus elleni oltást és külföldre utaznának, szükségük van egy kétnyelvű oltási igazolásra. Ezt a kórház mellett a háziorvos is kiállíthatja, írjuk, mit kell ehhez tenni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében a külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, koronavírus elleni oltási igazolást bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató – a választott háziorvos is – kiállíthat az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. Tehát az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet kétnyelvű oltási igazolást kizárólag az általa beoltott személyek részére állít ki!

Igazolást kiadni kizárólag az eredeti oltási dokumentum alapján, az NNK honlapjáról letöltött, az oltott személy részéről minden adatot tartalmazó (előre kitöltött), kinyomtatott oltási igazolás nyomtatvány esetén áll módunkban.A nyomtatvány a linkre kattintva tölthető le: https://www.nnk.gov.hu/…/OLT%C3%81SI%20IGAZOL%C3%81S…

Az igazolás az alábbi helyen és időpontokban vehető át:
Helyszín: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza, védőnői oltópont (5900, Orosháza, Könd utca 59. a szakrendelő bejárata mellett).
Időpont: hétfőtől-péntekig 8-12 óra között.

Akik második oltásra érkeznek, a fent leírtak szerint, előre kitöltött nyomtatványt szíveskedjenek magukkal hozni a kétnyelvű igazolás kiállítása érdekében.Kérjük, hogy az igazolást egy lapra, kétoldalasan nyomtassák ki, mert csak így fogadják el az ellenőrzéskor.

advanced-floating-content-close-btnszéchenyi 2020 logo
Megszakítás