Gyakran ismételt kérdések

Meglátogathatom-e súlyos, életveszélyes állapotú családtagomat?

Igen. A súlyos, életveszélyes állapotú betegnél, – egyéni méltányossági alapon – írásos engedéllyel egyszerre egy hozzátartozó tartózkodhat. A hozzátartozó köteles beszerezni egészségi állapotáról egy háziorvosi nyilatkozatot, majd kérvényezni kell a látogatást a beteg kezelőorvosánál, amit a főigazgató vagy az orvosigazgató engedélyezhet.

Bent lehetek-e a beteg gyermekem mellett?

Igen. A kiskorú beteg mellett az egyik szülő, vagy a gyermek törvényes képviselője tartózkodhat a kórházi kezelés idején, amely idő alatt a kórház területét nem hagyhatja el!

Bent lehet-e az apuka gyermeke születésénél?

Igen. A szülő nő által kijelölt személy jelen lehet a vajúdás és a szülés idejére. A megjelölt személy köteles beszerezni egészségi állapotáról egy 14 napnál nem régebbi háziorvosi nyilatkozatot, majd írásban kérvényezni kell a bentlét engedélyezését a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosánál, amit a főigazgató vagy az orvosigazgató engedélyezhet.

Az ehhez szükséges nyomtatványt személyesen, emailben vagy postán is el lehet juttatni. Minderről részletesen ide kattintva talál információt.

Bent lehet-e hozzátartozó értelmi fogyatékossággal élő beteg mellett?

Igen. Az értelmi fogyatékossággal élő beteg esetén szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodhat a kórházi ápolás ideje alatt.

Küldhetek csomagot bent fekvő hozzátartozómnak?

Igen.

Ha valaki a bent gyógyuló hozzátartozójának szeretne küldeni csomagot, az alábbiakat kell tennie.

Hol lehet a csomagot leadni?

 • A Kórház utcai főportán.

Mikor lehet csomagot leadni?

 • Hétköznap 6:00-15:30 óra között.
 • Hétvégén és ünnepnapon 10:00-15:30 óra között

Ezen időszakon kívül csomagot nem veszünk át!

Mekkora csomagot küldhet be?

 • a csomag súlya nem lehet több 5 kg-nál

Mit tartalmazhat a csomag?

 • legszükségesebb használati és tisztálkodási eszközök
 • ruhanemű
 • tartós élelmiszer
 • ásványvíz, dobozos üdítő (a csomag súlyának terhére)
 • saját gyógyszerek

Mit nem tartalmazhat a csomag?

 • romlandó élelmiszert
 • nagy értékű tárgyak
 • készpénz

Milyen módon adhat le csomagot?

 • a csomagot zárja le alaposan
 • írja rá a csomagra a beteg nevét, születési dátumát, az ellátásának pontos helyét (osztály, emelet, kórterem)
 • írja rá a csomagot leadó hozzátartozó nevét és telefonszámát

A csomag sérüléséért, elvesztéséért, az abban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért a kórház felelősséget nem vállal!

Mehetek-e vizsgálatra, kezelésre a látogatási tilalom ideje alatt?

Igen.

A szakrendelésekre azonban továbbra is kizárólag telefonos időpontkérés után lehet érkezni. Időpontot a 06 68 411-166-os számon lehet kérni, a szakrendelések részletes listáját ide kattintva találja.

Behajthatok autóval a kórház udvarára?

A kórházi dolgozók a behajtási engedély felmutatásával hajthatnak be gépjárművel a kórház területére. A mozgásában korlátozott beteget a hozzátartozó kiteheti vagy felveheti az udvaron, a bejárat mellett kialakított két mozgássérült parkolóban, azonban ezt követően 15 percen belül a gépjárművel ki kell hajtania a kórház területéről.

Hogyan vihetem be a kórházba vagy hozhatom haza onnan hozzátartozómat?

Akár érkezik, akár távozik a beteg, a hozzátartozó kizárólag az adott kórházi osztály bejáratáig kísérheti. A betegfelvételt és a beteg osztályról való elengedését a kísérőnek az előtérben kell megvárni.

Bemehet-e a beteghez egyházi személy?

Igen. A beteget megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás, azonban ezt is kérvényezni szükséges az igazgatói titkárságon.

Mi történik, ha megszegem a látogatási tilalmat?

A látogatási tilalom idején a kórház területén fokozott biztonsági ellenőrzések vannak. A Könd utcai szakrendelőből megszűnt az átjárás a kórház főépületébe, a fekvőbeteg osztályokra történő belépést szigorúan ellenőrzik. A látogatási tilalom megsértése – a jogszabályi előírások alapján – 30 000 Ft és 5 000 000 Ft közötti pénzbírság kiszabásával járhat.

Mik a látogatási szabályok a kórházban?

Az influenzaszerű tünetek emelkedése miatt 2023. január 30-a, hétfőtől visszavonásig az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet egész területére látogatási tilalom lép érvénybe.

Látogatási idő

Hétköznap 14-16 óra között
Hétvégén és ünnepnap: 10-12 és 14-16 óra között

A látogatási szabályok ide kattintva érhetők el. Kérjük a látogatókat a szabályok betartására, ezzel is segítve a betegek zavartalan pihenését és a kórházi személyzet munkáját. Köszönjük!

széchenyi 2020 logo
Megszakítás